Huis O., Kauns (A)

Verbouwing van een vakantiehuis in Kauns (A)
Opdrachtgever: partculier
Uitgevoerde werkzaamheden o.b.v. LM.VM.OA 2014: LPH 1-8
Status: eerste fase uitgevoerd 11-2017

Perceelsgroote: ca. 300 m²
Netto-vloeroppervlak: ca. 250 m²

Electrotechniek: Elektro-Technik Kalsberger, Prutz
Meubelbouw: Martin Koch, Mutters
Foto’s: Lukas Schaller, Wenen

Haus “Aifnerspitze” ligt op een zeer steil bouwperceel en stamt uit het midden van de jaren ’90.  Het gebouw telt vier verdiepingen en troont als een adelaarsnest  boven de tiroler gemeente Kauns. Vanuit het huis volstrekt zich een overweldigend panorama  van de Ötztaler alpen tot de Samnaungroep in Zwitserland.
De nieuwe eigenaren wilden het huis hoofdzakelijk voor de toeristische verhuur laten renoveren en wensten een hedendaagse aanpassing van het interieur. Aan ons werd gevraagd een ontwerp voor de verbouwing te maken en hiervoor de algehele bouwbegleiding te verzorgen.

Voor de badkamers, evenals voor de nieuw ontworpen saunaruimte, werd een zorgvuldig uitgezocht pakket aan materialen samengesteld: terrazzotegels voor de vloeren, grijze keramische tegels voor de muren en grof stuucwerk in verschillende grijs- en wittinten combineerden wij hier mit eikenhout tot een nieuw, harmonisch geheel.
In het nieuwe eetgedeelte en in de keuken voeren wit geolied eiken, matgrijs gelamineerde fronten, beton en natuursteen de boventoon. Een multifunctioneel meubel werd als vrijstaand element in de ruimte geplaatst en vormt daarmee een centraal ontmoetingspunt om hier onder andere gemeenschappelijk te kunnen koken, drinken en praten.