Huis M., Sistrans (A)

Verbouwing van een woonhuis in Sistrans (A)
Opdrachtgever: partculier
Uitgevoerde werkzaamheden o.b.v. LM.VM.AK 2014: LPH 2, 3, 5, 6
Status: aanbestedingsfase, afgesloten 12-2017; definitief ontwerp, afgesloten 01-2018

Perceelsgroote: ca. 670 m²
Netto-vloeroppervlak: ca. 130 m²

“Ein Zimmer für Vier, bitteschön!”

…De deur naar de serre klemt, de afwasmachine in de keuken werkt alleen nog maar als er een plankje onder één van de stelvoeten wordt gelegd en eigenlijk wil de opdrachtgeefster voor haarzelf en haar zoon in het huis van haar ouders een beetje meer plek creëren.

Hoogste tijd om de bestaande situatie op te nemen, om in te kunnen schatten hoe het huis gerenoveerd zou kunnen worden.

Het resultaat: de gezamenlijke keuken op de begane grond krijgt naar de westkant een direct aangesloten “ruimte voor vier” met open haard en kan volledig richting de tuin geopend worden.

In het dak van het huis worden twee grote, rechthoekige “ogen” gesneden: een oog voor de vader, die zo graag de natuur achter zijn huis oberserveert en het andere voor de opdrachtgeefster als verhoogde zithoek met de warmte van de zon in haar rug.

Helaas liep alles een beetje anders: papa wilde alles het liefst zo laten zoals het altijd al was geweest en de gezondheid van moeder ging binnen korte tijd behoorlijk snel achteruit. Jammer, want de betrokken personen zouden zeker een groot plezier met het eindresultaat hebben gehad!