Huis K., Schwaz (A)

Nieuwbouw van een woonhuis in Schwaz (A)
Opdrachtgever: partculier
Uitgevoerde werkzaamheden o.b.v. LM.VM.AK 2014: LPH 1, 2
Status: voorlopig ontwerp, afgesloten 2-2017

Perceelsgroote: ca. 430 m²
Netto-vloeroppervlak: ca. 135 m²

Een jonge bevriende opdrachtgever vroeg ons om een ontwerp voor zijn huis in de zilverstad Schwaz in Tirol te  maken.
Het kavel ligt aan de rand van de stad met een mooi uitzicht over weidevelden en bezit richting het noordoosten een neiging van bijna 4 meter.
Baserend op het zogenaamde Raumplan, een idee van de weense architect Adolf Loos (1870-1933), werd een concept ontwikkeld dat ruimtes op verschillende niveaus met verschillende hoogtes voorziet. Rekening houdend met het bouwrecht, was het daardoor mogelijk om het gewenste programma van eisen op het perceel onder te brengen.
Door de nabijheid van de omliggende bebouwing, voelden we een zekere “nauwte” op het kavel. Om deze reden hebben we de funkties wonen, eten und koken op de eerste verdieping gelegd, waar het garagendak als royaal terras dient.