Huis P., Sistrans (A)

Nieuwbouw van een woonhuis in Sistrans (A)
Opdrachtgever: particulier
Uitgevoerde werkzaamheden o.b.v. LM.VM.AK 2014: LPH 1-3
Status: definitief ontwerp, afgesloten 2-2016

Perceelsgrootte: ca. 800 m²
Nettovloeroppervlakte: ca. 140 m²

Een heel gewoon huis moest het worden…
Van buiten onopvallend en terughoudend, werd het huis van binnenuit ontworpen.
Doordat het bouwperceel een lichte neiging bezit, verspringen de naar boven toe intiemer wordende ruimtes steeds om een halve verdiepingshoogte. Zo is een zeer compact gebouw ontstaan, dat door het centraal gelegen trappenhuis nauwelijks extra ontsluiting nodig heeft.
Het huis is gedacht in gestucadoorde, monolitische baksteen met pannendak. Houten kozijnen en luiken onderstrepen enerzijds de van de opdrachtgeefster gewenste “normale karakter” van het huis, irriteren aan de andere kant bij nadere bestudering door hun positie en grootte in het gevelvlak.
Het gebouw werd in het uiterste noordoosten van het perceel geplaatst om daarmee ruimte vrij te laten voor een (mogelijk) tweede huis op het bouwkavel.