Alle berichten met tags “herbestemming

Atelier G., Sistrans (A)

Verbouwing van een voormalige zolderruimte tot een eigen atelier in Sistrans (A)
Opdrachtgever: particulier
Uitgevoerde werkzaamheden o.b.v. LM.VM.OA 2014: LPH 1-3, 7, 8
Status:  uitgevoerd 12-2015

Nettovloeroppervlakte: ca. 45 m²

Elektrotechnische installaties: Mag. Peter Hofer-Zeni Elektrotechnik, Sistrans
Foto’s: Lukas Schaller, Wenen

De zolderruimte van het voormalige gemeentehuis werd de afgelopen jaren door meerdere dorpsverenigingen gebruikt. Bij de nieuwbouw van de kindercrèche in het dorp kreeg de Krippenbau-vereniging een nieuw verblijf toebedeeld.
De verbouwing van de daarmee vrijgekomen zolder volgt het principe as found; lampen en tafels werden schoongemaakt en zonodig gerepareerd; muren en plafonds bleven onveranderd en werden wit geschilderd. Alle radiatoren, stopcontacten, schakelaars, lampen en meubels zijn gebruikt en  hebben hier een tweede kans gekregen.  De  OSB-vloer bevond zich in een slechte staat en werd met een beige-coating behandeld.
Het atelier is als co-working space  ontworpen en biedt de mogelijkheid voor drie extra werkplekken voor jonge ondernemers in Sistrans.
Grotendeels zelfstandige uitvoering van de verbouwing.

Buro VH, Delden (NL)

Verbouwing van een voormalig bankfiliaal tot een kantoor voor reclameburo VH in Delden (NL)
Opdrachtgever: reclameburo VH, Delden (NL)
Status: uitgevoerd, 05-2013

Nettovloeroppervlakte: ca. 350 m²