Alle berichten met tags “Voorlopig ontwerp

Huis S., Grinzens (A)

Renovatie van een woonhuis in Grinzens (A)
Opdrachtgever: particulier
Uitgevoerde werkzaamheden o.b.v. LM.VM.AK 2014: LPH 1-2
Status: directe opdracht; voorlopig ontwerp 09-2020

Perceelsgroote: ca. 300 m²
Netto-vloeroppervlak: ca. 110 m²

Huis A., Vomp (A)

Verbouwing en uitbreiding van een woonhuis in Vomp (A)
Opdrachtgever: particulier, project samen met Süleyman Karakaya
Uitgevoerde werkzaamheden o.b.v. LM.VM.AK 2014: LPH 1-4
Status: voorlopig ontwerp – definitief ontwerp, afgesloten 10-2016

Perceelsgrootte: ca. 370 m²
Nettovloeroppervlakte: ca. 120 m²

Een tien jaar oud prefab huis vervult niet meer de eisen van een vierpersoons gezin. Naast de uitbreiding van de hobbyruimtes op de begane grond -vader en zoon knutselen graag aan auto’s – werd een verdieping voor de extra benodigde ruimte gecreëerd.
Een uitkragende “verrekijker” kijkt over de geluidswal van de autosnelweg, die op korte afstand van het huis ligt. Het nieuwe appartement heeft richting het zuiden een prachtig uitzicht op de Zillertaler- en Tuxer Alpen – en in gedachten richting de turkse heimat. De uitbreiding is gedacht als houtskeletbouw met een buitenkant van metaal.

Huis P., Sistrans (A)

Nieuwbouw van een woonhuis in Sistrans (A)
Opdrachtgever: particulier
Uitgevoerde werkzaamheden o.b.v. LM.VM.AK 2014: LPH 1-3
Status: definitief ontwerp, afgesloten 2-2016

Perceelsgrootte: ca. 800 m²
Nettovloeroppervlakte: ca. 140 m²

Een heel gewoon huis moest het worden…
Van buiten onopvallend en terughoudend, werd het huis van binnenuit ontworpen.
Doordat het bouwperceel een lichte neiging bezit, verspringen de naar boven toe intiemer wordende ruimtes steeds om een halve verdiepingshoogte. Zo is een zeer compact gebouw ontstaan, dat door het centraal gelegen trappenhuis nauwelijks extra ontsluiting nodig heeft.
Het huis is gedacht in gestucadoorde, monolitische baksteen met pannendak. Houten kozijnen en luiken onderstrepen enerzijds de van de opdrachtgeefster gewenste “normale karakter” van het huis, irriteren aan de andere kant bij nadere bestudering door hun positie en grootte in het gevelvlak.
Het gebouw werd in het uiterste noordoosten van het perceel geplaatst om daarmee ruimte vrij te laten voor een (mogelijk) tweede huis op het bouwkavel.