Meergezinswoning, Innsbruck (A)

Uitbreiding van een meergezinswoning in Innsbruck (A)
Opdrachtgever: particulier
Uitgevoerde werkzaamheden o.b.v. LM.VM.PE 2014: LPH 2, 4, 6
Status: studie, afgesloten 12-2014

Perceelsgrootte: ca. 300 m²
Nettovloeroppervlakte: ca. 90 m²

Dit centraal gelegen huis ligt aan een drukke straat in Innsbruck. In tegenstelling daartoe ligt aan de achterkant een ware, grotendeels onbenutte oase van rust, met een fantastisch uitzicht op de Innsbrucker Nordkette.
Hier wordt een groot houten “rek” voor het huis gezet. Op deze wijze worden grote ingrepen in de appartementen vermeden en kunnen – al naar behoefte van de verschillende eigenaren – balkons eenvoudig in de houten structuur worden “gehangd”. Begroeide plantenbakken, evenals de begroening van de houtconstructie zorgen enerzijds voor een intieme sfeer op de balkons en versterken aan de andere kant de nabijheid van de natuur.