Huis G., Sistrans (A)

Verbouwing van een woonhuis uit de jaren ’60 in Sistrans (A)
Opdrachtgever: particulier
Status: 1e fase uitgevoerd, 10-2008
Status: 2e fase uitgevoerd, 4-2010
Status: 3e fase uitgevoerd, 4-2012

Perceelsgrootte: 199 m²
Nettovloeroppervlakte: ca. 85 m²

Foto’s: Toni Schade | sonaar, Innsbruck

Ziemlich maximal im Minimalen
Dit eenvoudige huis, op een bouwkavel met een oppervlakte van slechts 200 m², werd voor eigen woondoeleinden in meerdere baufases opgeknapt en aangepast.
In de eerste fase werd op de begane grond een achteraf ingebouwde badkamer ten gunste van de eetkeuken afgebroken.
De parketvloeren waren door een waterschade onherstelbaar beschadigd en moesten daardoor volledig vervangen worden. Gang, keuken, wc en badkamer kregen een pastelgroene kunststof gietvloer; muren en plafonds werden opnieuw gestucadoord en in verschillende tonen wit geschilderd.

De bestaande kozijnen werden voorzien van isolerend dubbel glas. De nieuwe puien in eetkeuken en gang bestaan uit geolied, massief eiken. Een grote, dikke houten deur met geeintegreerde deurkruk vervangt de bestaande voordeur. De belichting van de donkere hal op het oosten werd door het inbouwen van een groot raam in het tochtportaal verbeterd.

Twee schuifdeuren op de begane grond zorgen voor een gelijkmatige overgang tussen woonkamer, keuken en gang. Door een manshoge spiegel op de achterkant van een schuifdeur, werd de smalle gang optisch vergroot en biedt kinderen telkens weer een spannend vis-à-vis.

Badkamer en slaapkamers op de verdieping bleven grotendeels ongewijzigd.

Gedeeltelijk zelfstandige uitvoering van de verbouwing.

Publicatie: Ziemlich maximal im Minimalen, Edith Schlocker – Tiroler Tageszeitung 10.03.2018